Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

MTY Mattila Juha ja Markus

Pieni Rehutehdas


Sukutilamme sijaitsee Pöytyällä Varsinais-Suomessa.

Tilallamme on viljaa viljelty jo vuodesta 1757 alkaen.

Juha Mattila hankki tilan itselleen v. 1985, josta lähtien tilalla on viljelty ohran, kauran, vehnän ja palkokasvien lisäksi mm. sokerijuurikasta, pellavaa, tattaria ja monenmoista viljelykasvia.

Siemenviljelyyn Juha siirtyi v. 1987.

Hannele ymmärsi, kuinka kanojen ja ankkojen ruoka kasvoi ympärillämme ja alkoi puhumaan, voisiko sitä hieman jalostaa ja tehdä maittavia sekoituksia.

Niinpä keväällä 2020 hommattiin ensimmäinen pieni mylly ja tehtiin koe-eriä, jotka sekoitimme tynnyrissä. Maistajat ja laadunvalvojat löytyivät omasta takaa navetasta.

Sopivat seossuhteet kuitenkin löytyivät siipikarja-asiantuntijoiden avulla.

Siemenviljelyn ohella valmistimme pienimuotoisesti rehuja kanoille ja ankoille.

Tuli aika tarjota tätä aitoa lähiruokaa kanaharrastajien kanoille.

Räjähdysmäisen kysynnän kasvun lisääntyessä, oli opeteltava lisää ja ahmittava tietoa lintujen ravitsemuksesta. Aloimme keskittyä pelkästään rehun raaka-aineiden viljelyyn ja rehun valmistukseen kotitilallamme.

Kyyhkys-, viiriäis- ja kalkkunaharrastajat ovat, myös löytäneet meidät ja valmistamme rehuja myös heidän tarpeisiinsa. Meiltä löytyy herkkua, myös jyrsijöille, lampaille ja vuohille.

Raaka-aineina käytämme, vain laadukkaita, kotimaisia GMO-vapaita viljoja ja palkokasveja.

Käyttämämme rehujen raaka-aineet viljellään suurimmaksi osaksi omilla pelloillamme. Rehut, myös valmistetaan ja pakataan kaikki tilallamme. Emme valmista rehuja juurikaan varastoon, vaan pieniä eriä tilausten mukaan. Valikoimistamme löytyy täysrehua ja rouhittuja viljasekoituksia. Rehuja valmistamme myös asiakkaiden toiveiden mukaan.

Rehujamme on ostettavissa verkkokaupastamme, lukuisista lintuharrastajien luona sijaitsevista noutopisteistä ja suosituilta RehuRingeiltä, joita ajamme ympäri Suomen muutamia kertoja vuodessa. RehuRinkien yhteydessä, myös täydennämme näitä noutopaikkoja, joista harrastajat omaan tahtiin voivat noutaa

" Kukko Hakkaraista "

Tuota kanojen erityistä herkkua.